Saturday 18 August 2012

Uuel hooajal uue hooga...

    ...loodetavasti!

Igatahes on suvekuud taaskord kiiruga möödunud ja jalgpallimurul hakkab taas põnevaks kiskuma.
Peale suhteliselt igavat EMi on see väga positiivne nähtus.
Mitte, et jalgpall mida Poolas ja Ukrainas mängiti oleks jama olnud, kuid kummalisel kombel jättis see turniir mind isiklikult üsna külmaks.
Oleks mõnel mu lemmikul paremini läinud, räägiksin ma võibolla teist juttu... Aga see selleks.

Kirjutada tahtsin ju hoopis kohe algavast Premieri uuest hooajast ja sealmail toimuvast.

Alustaks siis täistuuridel jahvatavast üleminekuteveskist.
Peale valitseva meistri Manchesteri sinise poole (seda muidugi hetkel, sest näiteks De Rossi jutud koguvad jälle hoogu ja Rodwelli unustasin esimese hooga ära) pealt, on ülejäänud esimese ja ka tagumise otsa klubid teinud nii mõnedki huvitavad ostud.

Eriti palju on kirgi üles kütnud loomulikult Robin van Persie üleminek Arsenalist Manusse. Vaatamata sellele, et olen ise Arsenali toetaja, suhtun sellesse küllaltki leigelt.
Müük oli paratamatu tänu härra avaldusele meedias, mis ei jätnud klubile erilisi valikud. Loomulikult ei oleks tahtnud keegi teda otsesele konkurendile müüa, kuid rahaliselt on tegemist hea diiliga ja muid kosilasi van Persile sisuliselt ju ei tekkinudki.
Ei ole kahtlustki, et tema näol sai Manu endale väga korraliku ründaja lisaks. Kui ta ka terve püsib ja klubi teine oluline täiendus Kagawa suudab suurepäraseid esitusi oma uue tööandja juures jätkata, on United kindlasti suurimaid pretendente eelmine hooaeg nii napilt kaotatud tiitlile.

Samas võib öelda, et ka Arsenali seis pole vaatamata van Persie ja üha tõenäolisemaks muutuvale Alex Songi müügile, üldse mitte kehva. Podolski, Giroud ja Cazorla näol on klubisse toodud oma parimas mängijaeas mehed, kelle tasemes ei tohiks keegi eriti kahelda. Cazorla puhul julgeksin isegi pakkuda, et seni parim ost üldse liigas.
Pealegi on muidu salakaval ja kohati suisa valelik Wenger selgelt mõista andnud, et ta soovib veel täiendusi juurde tuua. Jutud käivad mitme nime ümber ja mõni neist (Sahin) paistab juba niiöelda kotis olevat.
Eelkõige on Arsenali puhul küsimus see, kas suudetakse maha müüa mõned kasutud mängijad, kes tohutult palgaraha söövad. Järgnevad päevad toovad selgust.

Võibolla kõige rohkem küsimusi on hetkel Chelsea tulijate ümber. Ilmselgelt tegeletakse meeskonna noorendamisega, kuid kas see ka kohe tulemusi hakkab tooma, on juba iseasi. Hazard, Marin ja Oscar on kõik põnevad nimed ja talendid, kuid hetkel kipun arvama, et veidi jääb vajaka, et tiitli nimel võidelda. See võib loomulikult veel muutuda, eriti teades omanikuhärra rahalisi võimalusi. Spekuleerida saab siinkohal ju nii Hulki, Cavani jm nimedega. Kindel võib olla selles, et säärast hooaja esimest poolt nagu oli möödunud aasta  kindlasti ei tule.

Häid oste on teinud teisedki, sest Premieris hakkavad mängima ka Borini, Verthongen, Anita, A.Kone, Petric ja nii edasi. Uued näod toovad kindlasti põnevust juurde.

Loomulikult jõuab veel kahe nädala jooksul nii mõnigi üleminek ja klubivahetus toimuda. Äkki isegi mõni selline, mis kaardid mingis klubis hoopis segi lööb. Igatahes põnevust kui palju ja palli pole veel mängu pandudki.

Kui eelnevad neli mainitud klubi on minu silmis võimelised tiitli pärast heitlema siis koha eest päikese all - ehk Meistrite liiga koha peale on konkurentsis ka Tottenham, Newcastle ja Liverpool.
Tottenham sel juhul kui nad suudavad endale mõne ründaja soetada, kes väravaid ka lööks. Newcastle juhul kui Senegali poisid hullu edasi suudavad panna. Ja Liverpool siis, kui ostetakse mõni mitteinglasest korralik mängumees veel juurde, mitte ei müüda neid kuskile Itaaliasse maha.
Rodgersi ja Villas-Boase omavaheline heitlus uute treeneritena on ka omaette vaatamisväärsus, sest ootused on mõlemale vähemalt fännide poolt üsna suured.

Uutest tulijatest on ka see hooaeg ilmselt kõik võimelised püsima jääma, mis teeb põnevaks ja viimase mänguni kestvaks ka relegatsiooniheitluse.
Kõige kõrgema koha peale pakuks praegu rühkivat West Hami. Kogemus veel piisavalt värskelt meeles. :)
Siinkohal ennustama rohkem ei hakka, sest seda teen hoopis järgmises postituses.

Kindlasti annavad juba esimeste voorude mängud parema ülevaate, sellest kuidas kellelgil on ettevalmistus hooajaks välja kukkunud ja kes hakkavad mängima esimesi ja tagumisi viiuleid.

Lõpetuseks hoopis tervitused kõigile koondise toetajatele ja mängijatele, et Lewandovski ja co selg sai prügiseks tehtud. Kostja on kunn!!!

No comments:

Post a Comment