Wednesday 16 November 2011

"Eesti suru vastane vastu muru"

Nii, teagi kuda alustada. Alustan sellega, et "Eesti suru vastane vastu muru" on kõige labasem hüüe üldse.

0:4 kodus. Kahju, et ei saanud internetti kasutada pikka aega, aga minu ennustus enne mängu oli 0:3 või 0:4 ja tunnistajaks on Dave, härra kelle juures mängu vaatasin. Miks ma nii sitta seisu ennustasin? Lihtsalt selle naiivse suhtumise ja räige meediapropaganda pärast. Hakkasin naerma, kui nägin meeskoori sallidega hümni laulmas.
Kohtunikku väga ei taha süüdistada (kuigi no alguses ei suutnud ära imestada vilet), sest no mängijad tegid korralikult vigu mängus endas niikuinii. Iiri vääris võitu, kahtlemata, aga mitte nii suure skooriga. Nahhui oli tarvis Stepanov keskele panna? Nahhui ei võinud Lindperega alustada? Nahhui Piiroja nõnna käkk tolles mängus oli? Hea küll...nahhui oli vaja nii räige meediakära ja rahvuspüha tollest mängust teha?

1:1 võõrsil. See oli jälle eestlaste mäng, mida sel hooajal näinud olime. Korralik pingeteta mäng ja piisavalt innukas teine poolaeg tõid väga viisaka tulemuse. Kostja on vahva vend, keda peab imetlema. Kink on aga valus jobu, kellel on õlgade vahel midagi jumala sõitma läinud - mida kuradit ta lahmib iga jumala kord, kui pall käes? Otsigu ikka õige moment ja vajuta siis oma kurikuulus latakas. Ime pole, et 'boro pingi koha pärast ta võitlema peab, kui palliplatsil selliseid otsuseid vastu võtab. Ja tunda on, et ei ole toda nr.9 staarründajat meil, nagu kunagi isegi välja tõid.

Samas pakkusid mulle väga head meelt kaks Inglismaa mängu. Esiteks Inglismaa-Hispaania, kus inglased nii konkreetse taktikaliselt väga küpse mänguga ära vajutasid hispaanlastele. Ei olnud pea ees ringi jooksmist, vaid korralik meeskondlik kaitse ja kiired kontrad. Lisaks on ikka pull vaadata, kuidas kõik noored koondislased on sellised kiired täkud, et hakka või arvama, et midagi lõpuks ka sünnib.

Rootsi vastu mindi väga moondatud koosseisuga ründama ja tehti ära. Realiseerimine jäi paar korda vajaka, aga mäng ise oli väga viis. Ma usun, et noor Inglismaa jäuab järgmisel suvel ehk isegi poolfinaali, kui katus ära ei sõida poistel.

No comments:

Post a Comment