Sunday 16 October 2011

Eesti koondise fännamisest ja Rangers-St Mirren

Ma nüüd vabandan, et paljudele liiga teen, kuid kuidas mind ajab vihale too ilge Eesti koondise fännamine nüüd, mil nad on play-offi jõudnud. Kus te "fännid" varem olite? Kaks inimest (nimesid ei nimeta) on mulle juba öelnud, et nad lähevad pealinna Iirimaaga mängu vaatama. Üks neist on selline tüüp, kes ei tea midagi jalgpallis toimuvast ning pole suurem asi vaataja kunagi olnud. Teine naisterahvas aga ei tea jalgpallist ega ammugi suluseisureeglist mitte midagi, aga on ka sel korral kohale mineja sõbrannaga.

Mul hea meel, et staadion täidetakse selliseks mänguks pilgeni, aga nahhui mis fänn sa oled, kui sa asjast mitte midagi ei tea ja lähed lihtsalt kogu asjaga kaasa, nagu inimesed lähevad lolliks kaubamaja osturalliga. Oeh - kuradi nõme! Sama asi, kui Metallica kontserdil on mitu tuhat roosa küünelakiga tüdrukut kohal, kes laulavad Nothing Else Matters kaasa ning ülejäänud kaks tundi mängivad mobiilidega facebook'is.

See öeldud kõik hingelt...

Eile vaatasin Manu-Liverpooli mängu esimese poolaja ära ning siis tõttasin juba Rangersi kodustaadioni Ibrox'i poole teele, kandes sinist Rangersi kodusärki. Tee peal möödusin värskelt maha põlenud Renault tüüpi autost, mis veidi ärevaks tegi. 51000 matsi mahutab too iludus ning tolleks liigamänguks oli rahvast kohale tulnud üle 47000 - väga korralik! Mul oli väga hea istekoht ühe värava taga, kus laulufännide kohad on (nagu jalgpallihaigla meil). Rangers läks 48.minutil juhtima, kuidas lasid siis St Mirrenil 90+3 minutil viigistada - korralik feil noh. Atmosfäär oli vinge - laulmised, palju kõrvu lukustavat vilet ja ropendamist, kui kohtunik   Rangersi kasuks ei vilistanud ning lisaks nägin oma silmaga paari meetri kauguselt selliseid Šoti staare, nagu Steven Naismith ja Allan MacGregor (mõlemad koondise superstaarid) ning samuti poolajal käis rääkis paar sõna kurikuulus Paul Gascoigne, kes omal ajal kolm aastat Rangers'is mängis. Päris ilus oli kuulata ja kaasa laulda "There's only one Paul Gasciogne" terve staadioniga. Teisipäeval aga siis uuesti Liverpooli poisse vaatama.

Giggs on täielik tont, Ferguson oli taas kavalpea ning mehhiklane on puhas kuld. Muideks - ennustasin tolle mängu 1:1 õigesti, päris hea tunne. Nüüd Arsenali mängu vaatama, edu!


No comments:

Post a Comment