Sunday 9 October 2011

Spekulatsioonid...

Tõenäoliselt on enamus jalkafänne  täna ikka veel õnne vms asja uimas. Eilne õhtu tööl seda igatahes tõestas. Paljud panid üleeilsest inertsist edasi ja laule stiilis "võitle Eesti võitle" kuulis üsna tihti.
Midagi ei ole öelda, tuleb võtta müts maha nii kõigi meeste kui ka Tarmo ees, sest üleeilne oli ikka täielik taktika ja töövõit. Lõpuks oli õnne ka muidugi omajagu, kuid ilma selleta ei saavutatagi midagi.
Esimene poolaeg oli päris õnnetu kohati ja värav imeti ka endale sisse suhteliselt tühjast kohast. Kuid ausalt öeldes vaadates meeste hoiakut ja Rüütli vahetusi, jääb mulje, et kõik oligi nii plaanitud. Jarmo ja Puri ja teised väsitasid piirlasi ja siis hakati järjest kiiremaid mehi sisse tooma. Zenjovi tulek juba ilmselgelt tekitas piirlastele parajat peavalu. Heal päeval oleks pidanud juba enne Kostja tulekut seis meie kasuks olema. Purje samuti teravdas rünnakut ja kui Kostja tuli oma sööduoskuste jms pagasiga platsile, oli piirlaste mäng mängitud. Realiseerimise koha pealt võiks ainsa asjana nuriseda, kuid õnneks lõpp hea kõik hea.

Sellest, et ise enam midagi teha ei saa, on tõesti kahju. Raske niimoodi praadida. Meestel kindlasti seda enam, sest vaja keskunduda ka mänguga Ukrainaga. Sellest mängust tulemust loota hetkeseisuga on pea võimatu. Igal juhul tuleb sloveenidele pöialt hoida. Raha nende peale muidugi ei paneks. Serbia suure tõenäosusega võtab ilmselt ära.

Kuid kui veidikene spekuleerida siis potensiaalses playoffis, ootaks mina vastaseks pigem kas Kreekat/Horvaatiat või nt Bosniat. Viimastega üks üsna suur kana kitkuda ja oi kui magus oleks seda EM play-offis teha. Kreeka seetõttu, et mängustiililt teoorias peaks meile rohkem sobima kui nt Taani või Rootsi. Kindlasti ei tahaks Montenegrot, Rootsit ega Türgit. Isegi Nani-Krissu ja co võtaks enne vastu. Muidugi on seal veel palju lahtist, aga üldises plaanis on loosimise reeglid tugevamat soosivamad, mis on meie mätta otsast väga ebameeldiv. FIFA muidugi lähtub sellest, et Eesti ei anna finaalturniirile nii palju juurde kui nt Portugal või Rootsi.
Veel edasi vaadates on ju võimalik saada ka finaalturniiril täiesti mängitav alagrupp. Üks korraldajatest (pigem Poola vist tänasel päeval), Venemaa, Iirimaa näiteks. Pakkusin huupi, sest ei tea neid rankingu kohti peast. Üht luban, et kui see ime teoks peaks saama siis lähen kohapeale vaatama kõiki koondise mänge.

Peale võitu on foorumis üles kerkinud peale Fääride mängu taganutmise ka Lindpere teema. Mina olen kindlalt seda meelt, et kui õnnestub play-offi jõuda siis tuleks mees koondisesse kutsuda, sest hetkel on tema tase kõrgem kui meie teistel äärtel. Ja kui ta ka siis keeldub tulemast ja meil läheb õnneks siis oleks teda finaalturniirile ebaõiglane kutsuda.
                            Pareiko
Jääger     Rähn/Stopja   Piiroja    Klavan
                        Dimitrijev
  Lindpere           Kostja           Kruglov
                Zenjov       Ahjupera

Tundub jube paljulubav kuidagi. :) Pingilt oleks võtta sel juhul Saag, Kink, Purje, Puri, Teniste, Vunk jne. Nii vaadates on juba koondise pingil ka sügavust veidi. See nagu seni üks asi, mis vajaka jäänud kohati.

Igal juhul on koondis läbi teinud suure arengu ja nad oleks tõesti ära teeninud võimaluse seal play-offis mängida. Ukraina kotti ja sloveenid hõimurahvaks!!!

No comments:

Post a Comment